Головна » 2015 » Жовтень » 18 » ВИВЧАЄМО ІСТОРІЮ КИЄВА
19:51
ВИВЧАЄМО ІСТОРІЮ КИЄВА

  18 жовтня 2015 року учні навчального закладу відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війни 1939-1945 років» в місті Києві.

  За розмірами та значенням колекцій музей є одним з найбільших в Україні. Головну експозицію розгорнуто в 16 залах загальною площею 5 тис. кв. метрів, вона налічує понад 15 тисяч музейних предметів. Пріоритет у ній надано українській тематиці, вкладу України у Перемогу над нацизмом.

  Екскурсія виявилася насиченою та захоплюючою. Учні мали змогу побачити цікаві воєнні ескпонати та знахідки, архівні документи, фотографії, особисті речі та медалі учасників Великої Вітчизняної війни. Відчувалося величезне задоволення від глибинного змістовного історичного матеріалу, в якому розповідається про героїзм і подвиги радянських воїнів, партизанів, працівників тилу в роки Великої Вітчизняної війни.

  Висловлюємо подяку Віталію Ґедзю, кандидату історичних наук, провідному науковому співробітнику за чудовому екскурсію. Він допоміг учням відчути хоча б невелику долю трагізму і болю українського народу в роки війни. Учні через себе пропустили трагічну, але водночас і героїчну історію воєнних років в Україні.

  Окрім головної експозиції учні відвідали виставку бойової техніки і озброєння, що розміщена на відкритому майданчику меморіального комплексу. Тут знайшли свій притулок багато зразків бойової техніки, які використовувалися у великих битвах Другої світової війни і в повоєнні роки.

Національний музей «Меморіал жертв Голодомору»

Успе́нська Ки́єво-Пече́рська ла́вра 

Виставка військової техніки "Сила нескорених" на Михайлівській площі 

Класний керівник 8 класу Горбунова І.С.

Переглядів: 436 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: