Головна » 2016 » Березень » 11 » Тиждень української мови і літератури
14:17
Тиждень української мови і літератури

                                         О рідне слово, хто без тебе я?

                                            Німий жебрак, старцюючий бродяга,

  Мертвяк, оброслий плиттям саркофага,

                                       Прах, купа жалюгідного рам'я.

Д. Павличко

      Традиційно з 9 по 11 березня в Липівському НВО пройшов Тиждень української мови та літератури. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідного слова, вшанувати пам'ять Великого Кобзаря – основоположника нашої мови та літератури.

      Протягом тижня було проведено ряд заходів. Розпочався тиждень виставкою газетно-журнальних публікацій та творів художньої літератури про Кобзаря «Уклін Тобі, Тарасе!»

       Серед учнів 9, 11 класів відбувся брейн-ринг „ Шевченкіада” , присвячений життю і творчості Т.Г.Шевченка.( вчитель Шевченко Т.В.)

      Цікавою та змістовною  для учнів 8-го класу була філологічна гра  «Це мова моя , це мова моєї країни …» .

        Тематичний усний журнал « Мова- великий скарб народу» для учнів 8-11 класів розвивав почуття особистої відповідальності за збереження і збагачення рідної мови, виховував любов до української мови.( вчитель Прокопенко Т.В.)

        На тематичній лінійці «Тарасові березини…»” учні декламували вірші поета, подорожуючи сторінками його життя, співали пісні на слова Кобзаря .


        А мовний турнір « Розумники і розумниці » в учнів 6 – го класу викликав  бажання перемагати, виховував  шанобливе ставлення до традицій, любов до рідної мови, батьківського краю. .( вчитель Кузьменко Т.О.)

        Бібліотечний урок « Словники  - твої друзі» для учнів 5 – 6 класів  допоміг проникнути у світ нового і цікавого, прищепив любов, навички та інтерес до читання .( вчитель Шевченко Т.В., бібліотекар Сліпенька Л.В.)

         Інформацію підготувала вчитель української мови та літератури Прокопенко Т.В.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 507 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: